Covus
"Daring greatly means the courage to be vulnerable. It means to show up and be seen. To ask for what you need. To talk about how you’re feeling. To have the hard conversations."
- Brene brown

Om oss

Covus jobbar ideellt med att uppmärksamma och förebygga psykisk ohälsa. Detta gör vi genom att engagera ungdomar i åldrarna 13-25 till att våga vara sårbara. Genom att agera som unga förebilder når vi ut till ungdomar och inspirerar dem till att sätta ord på känslor och be om hjälp när det behövs.

Vårt namn grundar sig i våra tre kärnvärden: “Courage”, “Vulnerability” och “Strength”. Vi tror starkt på att sårbarhet är en styrka då det krävs mycket mod för att uttrycka det.

Hur vi jobbar

Utbildning

Sårbarhet är något som kan tränas upp med tid, därför utbildar vi högstadieungdomar i sårbarhet och engagerar dem i olika övningar. I slutändan ser vi till så att ungdomarna bemästrar de verktyg som behövs för att kunna leva ett sårbart och starkt liv.

Digital Storytelling

Vi engagerar till digital storytelling där ungdomar får möjligheten att dela en sårbar berättelse. Det kan vara allt ifrån svårigheter och tuffa perioder till kärleksberättelser. Genom att dela med sig av en sårbar berättelse visar man att ingen är ensam.

Community

Genom ett kostnadsfritt medlemskap i Covus är man en del av ett sammanhang. Du som medlem får ta ta del av våra aktiviteter och projekt, samt möjligheten att göra skillnad för andra. Oavsett vem du är och hur du ser ut så är du alltid välkommen till Covus <3

Covus i media

  Covus @ 2019

Kontakt

Sociala medier

Donation

Allt överskott går oavkortat till Covus verksamhet för att uppmärksamma och motverka den psykiska ohälsan i Sverige.

Swish: 123 303 02 69
Bankgiro: 5300 – 3232

  Covus @ 2019

×
×

Cart