Covus
"Daring greatly means the courage to be vulnerable. It means to show up and be seen. To ask for what you need. To talk about how you’re feeling. To have the hard conversations."
- Brene brown

Om oss

Vi förespråkar om sårbarhet i koppling till psykisk hälsa och hur viktigt det är att våga be om hjälp. Genom att agera som unga förebilder når vi ut till andra ungdomar och inspirerar dem till att våga berätta om vad de gått igenom.

Referenser

Covus i media

Styrelsen

Tarek Arnaout

Tarek Arnaout

Ordförande

“Att vara man och visa känslor har alltid varit en utmaning. Vi förväntas vara tuffa, starka och hårda, samtidigt som vi ska följa påhittade regler kring en destruktiv machokultur. Det var inget lätt att bryta mot den normen och det krävde mycket styrka och mod. Jag hade länge levt med att människor såg igenom mig istället för på mig och tillslut testade jag att släppa in andra i mitt liv. Den underbaraste känslan var när jag vågade öppna mig och äntligen kände att någon lyssnade och såg mig. 

Jag grundade Covus för att leda som ett exempel och uppmuntra andra till att våga vara Sårbara, då det är en Styrka och inte en svaghet.”

cindy andersson

cindy andersson

Styrelsemedlem

“Jag har anhöriga som är drabbade av psykisk ohälsa och därför är det viktigt för mig att hjälpa till att motverka synen på att vara sårbar. Själv har jag haft perioder som har varit svåra men när jag väl fick prata om det med någon kändes det mycket bättre. Att få påverka andra positivt är något jag alltid har velat göra och med Covus har jag fått chansen att göra skillnad!”

Viktor klasson

Viktor klasson

pr-ansvarig (grafisk design)

Oavsett hur klyschigt det än låter så är vi starkare tillsammans, och oavsett hur jobbigt det än kan vara att prata om sina problem så kommer det att lätta dina axlar. Att dela med sig av sina upplevelser är en del av bearbetningsprocessen och då psykisk ohälsa inte är så ovanligt idag är arbetet för psykisk hälsa viktigare än någonsin, något som Covus arbetar väldigt aktivt med. Jag känner många som lider av psykisk ohälsa och hade omöjligtvis kunna prata kvalitativt med alla utan att själv gå in i väggen, jag kände då att detta var ett väldigt bra sätt för mig att kunna hjälpa så många som möjligt och hjälpa till att utveckla en väldigt viktig organisation. Att kunna använda mitt intresse för grafik och design för att hjälpa människor i min omgivning känns väldigt bra.”
Peter Fredriksson

Peter Fredriksson

Filmare

“Från början så gick jag med för att jag alltid har älskat att uttrycka mig genom film och den skapandeprocessen som film innebär. Så när jag fick frågan att jobba med Covus så var det en självklarhet, inte bara på grund av min passion för film utan för att vara en del av denna organisationen, att få sprida deras ord och budskap och kunna visa folk vägen till hjälp genom mina filmer. Det var det bästa av två världar, att få skapa film och göra det för en god sak.”

Jooya Yousefi

Jooya Yousefi

PR-Ansvarig (Webb)

“Att känna sig ensam, hjälplös och inte riktigt våga dela med sig av tankarna som man hållit inne är det värsta som finns. Det är inte enbart det värsta som finns men även det farligaste. Efter att ha berättat om hur jag mådde och delat med mig av mina tankar så mådde jag genast mycket bättre och kände att jag återigen fick kontroll över mig själv. Det är just på grund av hur mycket bättre jag mådde efteråt som jag bestämde mig för att gå med i Covus, för att kunna hjälpa människor samt göra en förändring gällande normen om att man är svag när man lägger sig själv i en sårbar position. Mina uppgifter inom Covus är att ta hand om hemsidan och se till att den är uppdaterad. Jag är även med och verkställer strategiska beslut.”
hampus selin

hampus selin

Verksamhetsutvecklare

“Genom att engagera människor så känner man tillhörighet, detta har vi sett exempel på genom hela livet, genom att göra just detta med ett ämne som alltid har varit elefanten i rummet som inte får utrymme i våra konversationer är kontroversiellt men något som måste göras. Ordet sårbarhet har alltid haft en negativ klang i människors öron. Jag ser det som en styrka. Släpp in folk och låt dem se dig, att hålla uppe masken hela tiden gör dig inte starkare. Just därför är jag här, för att göra världen till ett bättre och positivare ställe, en individ i taget.”

  Covus @ 2019

Kontakt

Sociala medier

Donation

Allt överskott går oavkortat till Covus verksamhet för att uppmärksamma och motverka den psykiska ohälsan i Sverige.

Swish: 123 303 02 69
Bankgiro: 5300 – 3232

  Covus @ 2019

×
×

Cart